Tarieven:

I.v.m. de nieuwe werkwijze (sinds half juni 2018)  duurt een consult nu ongeveer 50 minuten. 
Je krijgt hiervoor een factuur van € 60 (om over te maken via de bank).
Zijn we langer bezig (of veel korter), dan wordt de factuur natuurlijk aangepast.
 

Als het nodig is de behandeling te ondersteunen met een samengestelde remedie, dan zijn de extra kosten hiervoor € 15 (deze kosten komen niet voor vergoeding in aanmerking door de aanvullende zorgverzekering).

Vanaf 01-10-2016 ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG, zodat de natuurgeneeskundige consulten voor vergoeding in aanmerking kunnen komen, vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekering. (Kijk even in je papieren of op internet wat jouw polis hierover zegt.) Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Let op, voor 2019 is het veel onduidelijker of mijn consulten wel/ niet vergoed worden door je aanvullende zorgverzekering. Erg vervelend, ik heb alle gevraagde opleidingen gedaan. Mijn advies hierin is om voor je afspraak eerst na te vragen bij je verzekering of ze mijn consulten vergoeden.

De vergoedingen voor natuurgeneeskunde in 2019, zie www.zorgwijzer.nl/vergoeding/natuurgeneeskunde

  • Alle zorgverzekeraars: de natuurgeneeskundig therapeut is aangesloten bij een door de zorgverzekeraar erkende beroepsvereniging. De volgende beroepsverenigingen hebben betrekking op de natuurgeneeskunde (natuurgeneeswijzen) of een onderliggende specialisatie: AVIG, BATC, CAT, LVNG, FAGT, MBOG, NFPN, NVGN, NVF, NVST, NWP, RBCZ, NIBIG, VBAG, VIT, VNT of Het Verbond. Let er op dat niet iedere beroepsvereniging door iedere zorgverzekeraar wordt erkend. Over het algemeen zijn de VNT, NWP en VBAG vrij goed vertegenwoordigd.
  • Bij zorgverzekeraars VGZ, IZA, IZZ, Bewuzt, ZEKUR, United Consumers, Univé en UMC dient de zorgverlener (therapeut) vermeld te zijn in Vergelijk & Kies om voor vergoeding in aanmerking te komen. Ik ben ingeschreven bij vergelijk en kies van de cooperatie VGZ; dit is voor de verzekeringen van VGZ, IZA, IZZ, Bewuzt, ZEKUR, United Consumers, Univé en UMC). www.cooperatievgz.vergelijkenkies.nl/vergelijk-en-kies/zoekresultaten?zid=vz:147&pc=4191GK&rad=10000&z-vrij=vz:147&jaar=2018 
  • Sommige zorgverzekeraars: de natuurgeneeskundig therapeut wordt alleen vergoed voor bepaalde disciplines binnen de natuurgeneeskunde. 
  • De Amersfoortse, Ditzo, DSW, Stad Holland en Zorg en Zekerheid: natuurgeneeskundige therapie wordt alleen vergoed voor de kosten van een consult bij een arts die BIG-geregistreerd is. Let op: ik ben geen arts, dus de consulten worden bij deze verzekeringen niet vergoed.

Voor meer informatie, vragen of klachten kunt u terecht bij bij, Mirjam Breddels- de Goei, of anders bij de de VBAG of www.quasir.nl.

 
Ik ben ook ingeschreven in het RBCZ register en register van TCZ.
Voor de wet Wkkgz ben ik ingeschreven bij de SCAG: https://www.scag.nl/voor-cliënten/ .